© NetTelligence

Leisteen en hardsteen

Hardsteen is een traditionele natuursteensoort die al eeuwenlang in ons land wordt toegepast. De steen komt in zeer veel bewerkingen voor. Dankzij een zeer lage porositeitgraad neemt hardsteen geen vochtigheid op en is hij uitstekend bestand tegen vorst.

Leisteen worden in fijne, compacte lagen gevonden in de groeve. Het slijtoppervlak geeft een ruw oppervlak. De steen is bijna altijd vorstvrij en daardoor ook dermate geschikt voor buiten. Hij is door zijn breukruwe oppervlak niet echt gevoelig voor krassen en tevens gemakkelijk in onderhoud.

Iers hardsteen Belgisch hardsteen Himalaya kwartsiet
Kotah stone Kirchheimer Muschelkalk Mustang Pillarguri zwart  

Trefwoorden: leisteen, lei, hardsteen

<body> <h1>Marmerberg Natuursteen</h1> <b>Produkt-informatie en meer op marmerbergnatuursteen.nl, betrouwbare partner voor natuursteen toepassingen, te Hasselt (nabij Zwolle), Overijssel.</b> <h2><a href="/templates/sitemap.asp" title="sitemap">Sitemap</a></h2> <p>Marmerberg Natuursteen is actief in: marmer, graniet, travertin, leisteen, hardsteen, en meer natuursteensoorten.</p> <p>Overzicht van onze produkten en diensten: <a href="/templates/sitemap.asp" title="overzicht van produkten en diensten">produkten en diensten</a><br /> <p>In de leisteen in de lei.</p> <h3>Marmeren vloer, granieten aanrechtblad, natuursteen tegels</h3> <ul> <li><a href="/leisteen.htm" title="leisteen">leisteen</a></li> <li><a href="/lei.htm" title="lei">lei</a></li> </ul> </p> </body>